Home - Uitgebreide info - Aanvraag maatwerkadvies - Contact - Tarieven - Over ons - Nieuws


Uitgebreide informatie

Vanaf 1 januari 2008 is het voor eigenaren van woningen en gebouwen verplicht om bij verkoop of verhuur een energielabel te overhandigen aan de koper of huurder.
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning.
Het label loopt van A t/m G; een gebouw met een A-label is het energiezuinigst en met het G-label het minst zuinig. Het energielabel is tien jaar geldig.

Want hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager de energierekening kan uitvallen.
Ook levert u met een energiezuinige woning een positieve bijdrage aan het milieu.

Maatwerkadvies
U wilt graag op uw energieverbruik besparen maar u weet niet zo goed hoe u dat het beste kunt doen? Dan is een Energie Prestatie Advies een goede oplossing.
Bij ons kunt u zelf een kort online maatwerkadvies krijgen. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een op maat gemaakt advies. Voor dit maatwerkadvies brengt onze EPA-adviseur uw gehele woning in kaart. Hierbij kijkt hij naar de mogelijkheden om energie te besparen en beschrijft dit in een rapport.

Is het EPA certificaat verplicht?
Ja en nee. Huizen die gebouwd zijn na 1997 hoeven geen EPA certificaat te hebben. Alle andere huizen wel. Doe de energielabel test.

Wie controleert of er een EPA certificaat aanwezig is?

De notaris zal bij het passeren van de akte controleren of er een EPA certificaat aanwezig is.

Krijg ik een boete als er geen EPA certificaat aanwezig is?
Nee, dit zal (nog) niet gebeuren. De Minister heeft bepaald dat er sprake moet zijn van zelfregulering van de markt en dat er geen boetes en sancties in eerste instantie moeten komen. Als er geen certificaat aanwezig zal de notaris dit melden bij de betreffende inspecteur. Als blijkt dat zelfregulering niet werkt, kan de overheid alsnog overgaan tot het opleggen van sancties.

Waardevermeerdering van uw huis
Met behulp van een maatwerkadvies investeert u in maatregelen die voor uw situatie het gunstigst uitpakken, in termen van kosten, opbrengsten en comfort. Als deze maatregelen zijn uitgevoerd vertaald zich dat in een lagere Energie-Index wat een positief effect heeft op het van uw woning. Hiermee is direct het bewijs geleverd dat uw woning meer waard is.

Er wordt voldaan aan de wettelijke eis
Bij de aankoop, verbouw of verhuur van een woning is het met ingang van 2008 verplicht een energie-certificaat te kunnen aanleveren. EPA is het aangewezen instrument om dit certificaat te verkrijgen.